De seneste fire år har DBU kørt projektet Fodbold for Fremtiden, som handler om at få langtidsledige unge mellem 18-29 år ud af offentlig forsørgelse og ind i meningsfulde fællesskaber.
Det er et projekt, vi også bidrager til i Kolding IF. Her kommer en gruppe unge ned i klubben og træner to gange om ugen og spiser i caféen sammen med de andre, etablerede Kolding IF-hold og bliver en del af klubben.
Formålet er, at de unge, via fællesskabsinitiativet, skal opnå selvtillid og energi til at komme i arbejde eller under uddannelse, men også at skabe ny viden om, hvordan civilsamfund og jobcentre sammen kan være med til at hjælpe unge ud af offentlig forsørgelse og opnå livsduelighed.
Onsdag d. 18. januar var teknisk chef i Kolding IF, Frederik Lund, til stede ved “En del af noget større”-DBU-konferencen, hvor han holdt oplæg om, hvordan vi arbejder med initiativet i klubben.
– Oplægget handlede om, hvordan vi fik muligheden for at berige de unge menneskers liv sammen med kommunen og DBU, men også hvordan de beriger vores klub, siger Frederik Lund om projektet, og uddyber, hvad projektet har gjort for Kolding IF.
– Der er tre deltagere i projektet, der er startet som henholdsvis frivillig træner og holdleder. Det betyder, at der er nogen, der bliver en del af klubbens fællesskab efter de har afsluttet projektet. Desuden har vi oprettet et fodboldhold, hvor de, der afslutter forløbet, kan fortsætte med at spille fodbold og være en del af et meningsfuldt fællesskab.
Overordnet set konkluderer Frederik Lund, at Fodbold for Fremtiden-projektet er en win-win-løsning for de værdier, Kolding IF står for.
– Vi er glade for at kunne bidrage til de unge menneskers hverdag, individuelle trivsel og udvikling. Det passer godt ind i det, vi vil som klub og den strategi, vi har, for vi vil skabe et fællesskab og gøre en forskel for mennesker.