Det første spadestik til fremtidens stadion i Kolding blev tirsdag taget. Snart er en hybridbane og nye lysmaster klar, og med spadestikket tages også første skridt i et stort arbejde mod et moderne stadion.
Da Søren Rasmussen (DF), formand for fritids- og idrætsudvalget i Kolding Kommune, stak spaden i jorden på Autocentralen Park, var det startskuddet mod et helt andet stadion, end det vi kender i dag. Kolding IF Fodbold og Kolding Kommune har sammen lagt en plan for, hvordan fremtidens moderne og bynære stadion skal være. Anlægsloftet blev tidligere på året suspenderet, og her valgte kommunen at kigge mod Autocentralen Park. Det gode samarbejde klubben og kommunen imellem har derfor resulteret i, at der tirsdag blev taget officielt hul på projektet.
– Det er jo helt fantastisk, at vi har fået gang i Kolding IF Fodbold, og at der er så stor succes for byens fodboldhold. Med det følger også nogle forpligtelser: vi skulle have varme i banen og nyt lysanlæg. Det er lykkedes os at skaffe pengene, hvilket vi er meget glade for. Så på alle måder er det en rigtig god dag for fodbolden i Kolding, fortæller Søren Rasmussen om projektet.
Første etape, også kendt som fase 1.1, indebærer, at fodboldbanen rykkes tættere på hovedtribunen og længere i den sydlige retning. På den måde optimeres oplevelsen for publikum, der nu er tættere på banen, ligesom det baner vejen for de næste faser. I samme ombæring lægges der varme i banen, ligesom der opsættes nye og forbedrede lysmaster, således at Kolding IF Fodbold efterlever Divisionsforeningens krav. Banen står klar inden første hjemmekamp i den nye sæson. Det yderst effektive arbejde med anlægning af banen er en uofficiel danmarksrekord for, hvor hurtigt en bane etableres. At Autocentralen Park udvides og forbedres, er ifølge Søren Rasmussen til gavn for hele byen:
– Det har stor betydning for hele Kolding. En vigtig del af det er, at vi kan skabe liv i byen – der skal nogle mennesker herned. Med det smarte anlæg vi får, kan der være koncerter hernede, og det giver mulighed for store kulturbegivenheder i byen, som kan trække folk til Kolding. Der ligger mange muligheder i det, og når det er færdigt, så bliver det helt fantastisk hernede.
Læs også: Første spadestik er taget til fremtidens stadion
Når der igen lægges græs på Autocentralen Park bliver det en hybridbane af høj kvalitet. Hybridbanen er fra samme leverandør, som AGF har benyttet, og som har fået store roser. Med en hybridløsning sikres der, foruden fremragende forhold for spillerne, forbedrede muligheder for vedligeholdelse, banen tåler flere kampe, ligesom samspillet med varmen i banen gør, at der kan spilles længere ud på året.
Med de ovenstående forbedringer, betyder det at atletikbanen fjernes. I forbindelse med suspenderingen af anlægsloftet, er der fundet gode løsninger for Kolding KFUM atletik, der får nye faciliteter i Seest, ligesom Kolding IF cricket får nye forhold også i Seest.
I fase 1.2 ser ny vesttribune dagens lys, og den vil fungere som hovedtribune. Her vil der være skybokse, kontorer, forbedrede pressefaciliteter med mere, mens trætribunen nedrives og en P-plads etableres. Fase 2 byder på en nordtribune med P-plads til udeholdet, men også et urbant multifunktionelt område øst for stadion. I den sidste fase, fase 3, udvides den eksisterende østtribune og en sydtribune etableres. Hele masterplanen for stadion kan ses i detaljer her.
Læs også: Masterplan fastholder bynær placering af fremtidens stadion i Kolding
At Kolding på sigt får Autocentralen Park som kulturattraktion, mener Søren Rasmussen er til gavn for hele byen, og ikke kun folk med interesse i fodbolden og Kolding IF Fodbold:
– Vi ved, at sport er god til at skabe sammenhold og begejstre. Det har man altid brug for i en by. Vi har haft det og skal gerne have det igen med håndbolden. Nu går det rigtig godt for fodbolden og det skal vi selvfølgelig understøtte, fordi det er til gavn for alle, også dem der ikke ser fodbold. Det gavner, fordi det bringer mennesker til byen og der skabes liv og aktivitet i byen. Så på alle måder er det en god dag for hele Kolding Kommune.
Kolding Kommune er en vigtig part i realiseringen af det moderne og bynære Autocentralen Park. Fra Kolding IF Fodbolds side rettes der en stor tak til Kolding Kommune for at prioritere stadion og for det yderst konstruktive samarbejde der er mellem de to parter. Fra kommunens side er glæden over samarbejdet gensidig:
– Det har været et fantastisk godt samarbejde lige fra starten. Begge parter gået til det med stor entusiasme og energi, fordi det er noget vi begge gerne vil. Klubben har været meget konstruktiv og meget hjælpsom. Det her skal gøres på meget kort tid, fordi det skal passe ind i spilleplanen, så alle har skullet i arbejdstøjet og være konstruktive, og det har de været. Jeg kan kun takke Kolding IF Fodbold for et rigtig godt samarbejde; det skal fortsætte, afslutter formanden for Idræts- og fritidsudvalget.